Architectuur

Bij mensArchitecten stellen we u als bouwheer centraal. Elk project is maatwerk, met functionaliteit, detaillering en budget als leidraad. Ons evenwicht in ervaring en leergierigheid zorgt voor een fris, realistisch en kwalitatief ontwerp en een toegewijde werfopvolging. Als architect is het onze taak uw vertrouwenspersoon te zijn en u te begeleiden gedurende het volledige bouwproces van uw nieuwbouw of verbouwing.

Na ons eerste contact plannen we een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij we luisteren naar wat jullie wensen,  geven jullie een eerste idee over het bouwproces en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Ons ereloon wordt in het begin forfaitair vastgelegd op maat van iedere opdracht. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de bouwwensen als de gewenste diensten. Als optionele totale dienstverlening coördineren we alles voor u en hoeft u enkel de esthetische keuzes te maken in een bouwproject zonder zorgen.


Stabiliteit

U kan bij ons terecht voor de stabiliteitsstudie van zowel uw massiefbouw (baksteen/beton), staal- of houtstructuur. Doordat wij zelf het ontwerp en de stabiliteit van uw project kunnen uitvoeren wordt vanaf het eerste ontwerp rekening gehouden met de structuur. Een uitgekiend ontwerp en een gedetailleerde stabiliteitsberekening kan u in uitvoering veel geld besparen.

Tuinontwerp

Ook uw buitenaanleg en bijgebouwen kunnen we voor u realiseren. Op basis van oriëntatie, omgeving, reliëf en gewenste stijl maken we een tuinontwerp passend bij uw project. Het aanvragen van vergunningen (indien nodig), de prijsaanvraag bij de aannemers en de opvolging van de uitvoering kunnen we voor u verzorgen.

EPB en ventilatieverslaggeving

Het energetisch aspect wordt door ons uitgewerkt en ingepast binnen uw project. Vanaf het eerste ontwerp wordt  rekening gehouden met oriëntatie, compactheid, realistische isolatiediktes, zonnewinsten, zonnewering en locatie van de technieken. We geven u een objectief advies over de verschillende mogelijkheden van isoleren, ventileren, verwarmen en de integratie van hernieuwbare energie binnen uw project. Tot een BEN woning of zelfs een energiepositieve woning. Hierbij houden we niet enkel rekening met de normen, maar ook met praktisch nut, de investeringskost en het rendement op termijn.

Bouwadvies

Dankzij onze gevarieerde theoretische kennis, maar ook door onze eigen ervaringen in ons verbouwingsproject staan we dichter bij de aannemer en kunnen we u als eventuele doe-het-zelver begeleiden in de uitvoeringsmethodes en handige tips geven bij aankoop van materialen en uitvoering van de werken.